Muziek

None

Amersfoort Jazz

Het derde weekend van mei vindt de 34ste editie van Amersfoort Jazz plaats. Met bekende artiesten als Ruben Hein, Hans Dulfer, Koh Mr. Saxman en Bart Wirtz, en nieuw talent bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van trompettist Eric Vloeimans.

16 t/m 19 mei, Amersfoort. amersfoortjazz.nl

Pacha Festival

Op 18 mei wordt het Java Eiland in Amsterdam voor een dag omgetoverd tot Ibiza aan het IJ wanneer dancefestival Pacha weer neerdaalt. Het beroemde merk met de rode kersen geniet wereldwijde faam met haar clubs, feesten en dj-residents. Met o.a. Roger Sanchez, John Digweed, Kevin Saunderson, Sander Kleinenberg, Dennis Ferrer, 2000 and One, en Tensnake.

18 mei, Amsterdam. pachafestival.com

Indiestad

Paradiso presenteert het muziekfestival Indiestad: een week lang indie in de stad Amsterdam. Op meerdere locaties zijn er indie-optredens van o.a. van Tom Odell, Ian Clement, Jacco Gardner, Art Brut, Adult., Chris Cohen, Sarah Neufeld (Arcade Fire), en Traumahelikopter. Ook de lente-editie van het London Calling-festival in Paradiso maakt deel uit van het programma.

18-26 mei, Amsterdam. indiestad.nl

Le Guess Who? May Day

Het meerdaagse muziekfestival Le Guess Who? komt met een opwarmertje in mei: Le Guess Who? May Day. Met optredens in Tivoli, De Helling en Oudegracht, Ekko ACU en Galerie Jaap Sleper. Met o.a. Deerhunter, Unknown Mortal Orchestra, Thee Oh Sees, Mount Eerie, Mikal Cronin, en Gary Wilson & The Blind Dates.

18 mei, Utrecht. leguesswho.nl

Freiburger Barockorchester

Op 21 mei vindt een eenmalig concert plaats, samengesteld door het Freiburger Barockorchester voor de serie Barok Vocaal in de Grote Zaal. Met sopraan Carolyn Sampson en countertenor Xavier Sabata vertolkt het orkest Stabat Mater van Pergolesi. De zangers geven solo-optredens en een instrumentaal werk. Violiste Anne Katharina Schreiber heeft de leiding.

21 mei, 20.15 uur, Amsterdam. concertgebouw.nl

Music meeting

Het kloppend hart van het festival Music Meeting in Nijmegen is een programmering waarin internationale artiesten uit de jazz- en worldscene de dienst uitmaken. Naast een reeks concerten biedt het festival ook interviews, akoestische sessies, masterclasses, en workshops.

18 t/m 20 mei, Nijmegen. musicmeeting.nl