Murray heeft weer pijn: vraagtekens bij Parijs

Andy Murray, ooit door de Britse Wimbledon-kampioene Virginia Wade een „drama queen” genoemd, wilde nog wel eens wat demonstratief met zijn pijntjes en ongemakken omgaan. Op de tennisbaan liep hij dan jammerend rond – hand in de rug, op de heup of waar het ook maar pijn deed. Sinds zijn enorme fysieke ontwikkeling, die hem vorig jaar tot zijn eerste grandslamtitel bracht, noemt niemand hem meer ‘drama queen’. Maar de Schotse toptennisser heeft wel weer pijn.

Na zijn opgave op het graveltoernooi in Rome, gisteren in de tweede ronde tegen de Spanjaard Marcel Granollers, zei Murray dat het hem zou „verrassen” als hij Roland Garros zou halen met de heupblessure die hem nu teistert. De Parijse gravelgrandslam begint zondag 26 mei en dat komt mogelijk te vroeg voor de nummer twee van de wereld.

Murray beleefde vorig jaar zijn doorbraak. Hij haalde de Wimbledon-finale, als eerste Brit sinds Bunny Austin in 1938. Daarna won hij op hetzelfde Londense gras olympisch tennisgoud. Zijn eerste grandslamtitel won hij in september tijdens de US Open. Murray, die gisteren 26 werd, is over een psychologisch drempel heen, maar nu leidt zijn fysieke gesteldheid weer tot problemen. Het doel is natuurlijk Wimbledon, dat eind juni begint.