Moesplantenmarkt

None

ETEN // FESTIVAL ZAAIT!, 18 MEI Deliplein, Rotterdam rotterdamseoogst. nl

Deliplein, Rotterdamrotterdamseoogst.nlEen oude volkswijsheid wil dat er na IJsheiligen – de periode van 11 t/m 15 mei – geen nachtvorst meer kan optreden. Geen vorst betekent geen bevriezingsgevaar meer voor jong gewas, en dat maakt komend weekeinde tot het ideale moment om los te gaan in de (moes)tuin. Liefhebbers van eetbaar groen kunnen op zaterdag 18 mei hun slag slaan tijdens het Rotterdamse festival Zaait! Op het Deliplein op Katendrecht wordt een moesplantenvrijmarkt gehouden, waar hobbykwekers, professionals, scholieren met groene vingers en doe-zelf-tuinders hun eigengekweekte plantjes en zaden mogen verkopen. Verder: een ontbijt op de Rijnhavenbrug, workshops, muziek, en natuurlijk ruimschoots eten en drinken. De toegang is gratis.