Middagregen

In grote lijnen blijft het wisselvallig weer, ook tot na het Pinksterweekeinde. Maar dat impliceert dat er ook droge en misschien zelfs vrij mooie momenten bij zitten. Probleem is dat de precieze timing in de heersende weersituatie buitengewoon gecompliceerd is. Duidelijk is wel dat het donderdagavond vanuit het zuiden geleidelijk opklaart en de nacht veelal droog verloopt.

Vrijdag begint overwegend droog, maar bewolking heeft de overhand. In de loop van vrijdagmiddag arriveert vanuit het zuiden een volgende storing. Het gaat opnieuw regenen. Misschien wordt het voor de regen uit in het noordoosten nog 18 graden. Veel andere plekken in Nederland halen misschien de 15 niet eens. Dat is een graad of 3 onder het gemiddelde voor midden mei.

Zaterdagochtend trekt de regen bijtijds weg naar het noorden. In een groot deel van het land is het overdag verder droog, al houdt bewolking ook dan de overhand. Bij weinig wind stijgt de temperatuur naar 14 tot maximaal 18 graden.

Echt lastig is de verwachting voor Eerste Pinksterdag. Volgens de huidige berekeningen ligt Nederland dan netjes tussen twee regengebieden in. Daartussen blijft een strookje zon over en temperaturen tot rond 20 graden, maar het is wijs om ook met buien rekening te houden.

Voor Tweede Pinksterdag zijn de regenkansen eerder groter dan kleiner. Kortom, het blijft wisselvallig.