‘Met je hoofd in een poepluier!’ Ja, lachen geblazen met Killer Karaoke

“Zingen! Kom op, zingen!” Sabine uit Haarlem rochelt het meel uit haar nachtegaalstrotje. De zure slagroomtaart en de luier met “poep” moeten dan nog in het gezicht van de karokekandidaat gewreven worden. Killer Karaoke: topamusement, en het begint vanavond op RTL5.

“Zingen! Kom op, zingen!” Sabine uit Haarlem rochelt het meel uit haar nachtegaalstrotje. De zure slagroomtaart en de luier met “poep” moeten dan nog in het gezicht van de karokekandidaat gewreven worden. Killer Karaoke: topamusement, en het begint vanavond op RTL5.

Killer Karaoke? Yep, best bekend van het fragment dat een paar weken geleden uit de States kwam overwaaien naar DWDD. Mooiboys Jan Kooijman en Dennis Weening praten de hilariteit in de Nederlandse versie aan elkaar en stoppen de deelnemers bemoedigende woorden toe terwijl zij al kwinkelerend de terreur doorstaan.

Commotie

De première moet dus nog beleefd worden maar de Nederlandse politiek bemoeit zich al tegen het programma aan. De Partij voor de Dieren is niet blij met het gegeven dat dieren worden ingezet als onderdeel van de show. Dat zou wel eens (te veel) stress kunnen opleveren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA is een strafrechtelijk onderzoek begonnen.

Tv-bioloog Freek Vonk is in elk geval not amused over de inzet van slangen:

“Deze slangen hebben zichtbaar enorme stress. Ze waren wel degelijk in levensgevaar en voelden zich wel degelijk enorm bedreigd. Alle signalen laten dat zien. Ik ben serieus benieuwd hoeveel slangen dit daadwerkelijk hebben overleefd.”

…altijd blijven zingen

Het concept: gejat geleased van de Amerikaanse producent Zodiak - goed voor formats als Jouw vrouw, mijn vrouw en Fort Boyard - waar het door JackassSteve-O wordt gepresenteerd op truTV. Rond de miljoen kijkers zagen daar afgelopen winter acht afleveringen waarin zweterige strippers met obesitas bovenop de karaokende deelnemers dansen.

Andere ginnegapperij: bewakingshonden vallen aan en bijten, lichaamshaar wordt gewaxt, elektroshocks worden toegediend of deelnemers worden in een bak ijskoud water met daarin slangen of andere reptielen gedompeld. “Wat er ook gebeurt: altijd blijven zingen” is het credo.

http://youtu.be/uKRlEJqI1mg

Hoewel de show zijn oorsprong kent in Engeland had men het daar al na één seizoen gezien met de karaokelol. Sing if you can kende zes afleveringen waarbij het veelal beroemdheden zoals Brigitte Nielsen (!) de show moesten stelen.

    • Jules Seegers