Kortkolom binnenland

Allochtoon: probleem als kind homo blijkt

Amsterdam. Driekwart van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders vinden het een probleem als hun kind een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht, bij autochtonen is dat 17 procent. Dat heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vandaag bekendgemaakt. In algemene zin wijzen steeds minder Nederlanders homoseksualiteit af. In 2006 stond nog 15 procent van de bevolking negatief tegenover homoseksualiteit, vorig jaar was dat gedaald naar vier 4 procent. (NRC)

Burgers willen vaker zoeken naar vermiste

Utrecht. De vrijwilligers die al meer dan een week zoeken naar de vermiste broertjes Julian (7) en Ruben (9) willen een landelijk netwerk opzetten van burgerzoekers bij vermiste personen. De Nationale Politie steunt het plan. De vader van de broertjes werd vorige week dinsdag gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat, waar hij zelfmoord pleegde. Zijn kinderen zijn sindsdien vermist. Gisteren zette de politie een groot gebied af toen twee houten kruisen werden gevonden in het bosgebied tussen Doorn en Rhenen, maar het bleek loos alarm. Sinds gisteren zijn combattrackers van het Korps Mariniers betrokken bij de zoektocht. (NRC)

Leerlingen ernstig gewond bij oefening

Enschede. Bij een oefening op een militair oefenterrein in Schaarsbergen bij Arnhem zijn gisteren zeven leerlingen (van 17 tot 22 jaar) van ROC Rijn IJssel gewond geraakt. Vermoedelijk zes van hen vielen door een wankele balustrade van een hoogte van drie tot vier meter naar beneden. Drie van hen zijn ernstig gewond. Een zevende gewonde meldde zich later. Hoe deze gewond is geraakt, is niet bekend. De leerlingen (34 in totaal) van de opleiding Orde en Veiligheid speelden opstandige gevangenen na, die door gevangenispersoneel in toom moesten worden gehouden. (NRC)