Kort

Conflict uitkering dividend duurt voort

Amsterdam. - Directie en ondernemingsraad van NRC Media zijn het oneens over de conclusies van het onderzoek naar het dividend dat de uitgever van NRC Handelsblad en nrc.next over 2011 heeft uitgekeerd aan de aandeelhouders. Zowel directie als OR hebben het personeel hier gisteren, afzonderlijk, over bericht. De OR vindt dat het personeel onjuist is geïnformeerd over het dividend van 12,5 miljoen euro. De uitkering was volgens de OR in strijd met de afspraken die zijn gemaakt tijdens de overname door grootaandeelhouder Egeria. NRC

World Press Photo

Prijsfoto niet gemanipuleerd

Amsterdam. - Paul Hansen, winnaar van de World Press Photo, werd ten onrechte beschuldigd van manipulatie, zo stelt de organisatie. World Press Photo besloot dinsdag, in samenspraak met Hansen, om de bewuste foto te laten onderzoeken door twee deskundigen. De conclusies werden gisteren al op de site van WPP geplaatst. Daarin stelt de Britse hoogleraar Hany Farid dat er niets is toegevoegd of weggehaald uit de foto. Ook Eduard de Kam van het Nederlands Instituut voor Digitale Fotografie kwam tot dezelfde conclusie. NRC

FNV

Ton Heerts gekozen tot nieuwe voorzitter

Amsterdam. - Interim-voorzitter Ton Heerts is de nieuwe voorzitter van vakbond FNV. De leden verkozen hem gisteren op het congres met een ruime meerderheid boven Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk. Een kleine 140.000 leden (13 procent) bracht een stem uit. Heerts kreeg 62 procent van de stemmen. Dat is een steun in de rug voor het kabinet en werkgevers die met hem onlangs een sociaal akkoord sloten. Het voormalig PvdA-Kamerlid werd een jaar geleden aangesteld om de twisten binnen de vakcentrale te bezweren. NRC