Informatief The Tube: An underground history

A deserted entrance to the Finchley Central Tube station, North London, on October 3, 2010 after the start of a 24 hour strike on the London underground. AFP PHOTO/MAX NASH
A deserted entrance to the Finchley Central Tube station, North London, on October 3, 2010 after the start of a 24 hour strike on the London underground. AFP PHOTO/MAX NASH AFP

BBC 2, 22.00

Honderdvijftig jaar geleden werd de Londense ondergrondse geopend. Dat wordt passend gevierd door onder meer een stoomtrein in te zetten en Royalty te ontvangen. In dit programma de verborgen geschiedenis van ’s werelds eerste metro, verteld door de mensen die er werken. Zij nemen ons ook mee naar haltes die al decennia niet meer gebruikt worden. Met veel archieffilm en een analyse van de rol van de ondergrondse bij de uitbreiding van de Engelse hoofdstad.