Informatief Lebensretter Stammzellen

Microscopic 20x view of a colony of undifferentiated human embryonic stems cells being studied in developmental biologist James Thomson's research lab. The embryonic stem cell colonies are the rounded, dense masses of cells. The flat, elongated cells in between the embryonic stem cell colonies are fibroblasts that are used as a "feeder layer" on which the embryonic stem cells are grown. UW-Madison University Communications 608/262-0067 Photo by: University of Wisconsin-Madison Date: 08/01 File#: scan provided

Arte, 22.35

Documentaire over ‘het wonder van Krasnodar’. In de Russische stad aan de Zwarte Zee werd vorig jaar een met behulp van stamceltechniek vervaardigd deel van luchtpijp en strottenhoofd geïmplanteerd bij een vrouw uit Sint Petersburg. De lichaamsdelen waren vervaardigd uit nanovezels die in een bioreactor in Harvard waren bekleed met stamcellen, afkomstig uit de heup van de vrouw. Twee dagen later kon zij voor het eerst in vier jaar weer spreken.