Het Rijksmuseum van Lego is nu ook open op YouTube

Machiel van der Wal van dertien laat Lego-poppetjes bewegen op filmpjes op You Tube.

De plastic speelbouwsteentjes Lego zijn uitgevonden door een Deense timmerman, Ole Kirk Christiansen. Eerst maakte hij houten speelgoed voor zijn zoontjes, later, zo rond 1934 begon hij plastic bouwblokjes te maken. In deze bijlage over mooie dingen uit Denemarken kan Lego natuurlijk niet ontbreken. Je kunt er steeds weer nieuwe dingen mee doen. Zo heeft Machiel van der Wal (13) onlangs van Lego zalen van het Rijksmuseum nagebouwd. En vervolgens heeft hij er Lego-poppetjes in gezet en er een kort filmpje van gemaakt, waarin je de poppetjes in het museum ziet lopen: stop-motion heet die techniek. Machiel maakte al meer van zulke Lego-filmpjes, ondermeer van de Voice of Holland.

Zoektermen op YouTube: Rijksmuseum Lego en Voice of Holland Lego