Film 28 Weeks Later

File - In this 2007 photo provided by Fox Atomic, Robert Carlyle is chased by the infected in "28 Weeks Later." Anyone who's been to college has put in a monster study session or two. Marina Levina's students spend sessions studying monsters. And, no, it's not a frightfully easy course, says Levina, who teaches at the University of California, Berkeley.(AP Photo/Fox Atomic)
File - In this 2007 photo provided by Fox Atomic, Robert Carlyle is chased by the infected in "28 Weeks Later." Anyone who's been to college has put in a monster study session or two. Marina Levina's students spend sessions studying monsters. And, no, it's not a frightfully easy course, says Levina, who teaches at the University of California, Berkeley.(AP Photo/Fox Atomic)

RTL 7, 23.30

Los vervolg op 28 Days Later (Danny Boyle, 2002) van Juan Carlos Fresnadillo. Waarin een virus de mensen in agressieve zombies verandert. Ook hier nemen we een kijkje in het gebarricadeerde huis van overlevenden. De regie is zeer simpel en effectief voor het genre. Hotsende camera, veel scènes in het duister, met enkele spectaculaire effecten zoals brandend Londen. Het scenario is genadeloos en daagt meer uit tot nadenken dan de hoogdravende moraal van het veel succesvollere I Am Legend.