Diversen

None

The Pop-Up City Live

The Pop-Up City is een internationale blog over stedelijke cultuur, design en lifestyle. De makers van popupcity.net brengen de blog live op het podium tot leven in de Brakke Grond. Jeroen Beekmans en Joop de Boer, PechaKucha Night Amsterdam, nemen je mee langs tal van ideeën, verhalen en trends die de stad van nu en de toekomst kleur geven. Een avond met digitale stadsexcursies, gesproken blogartikelen, korte columns en audiovisuele vertoningen.

21 mei, Amsterdam. popupcity.net/live/

Intouchables

Bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam vertoont eenmalig de Franse succesfilm Intouchables in aanwezigheid van Abdel Sellou, de verzorger op wiens verhaal de film gebaseerd werd. Sellou zal na de vertoning vragen beantwoorden en praten over zijn boek Jij veranderde mijn leven, dat hij schreef over zijn leven en zijn ervaringen als verzorger. In Intouchables is hij de Senegalees genaamd Driss, in werkelijkheid is hij Algerijn. Hij kwam in de jaren zeventig uit Algerije naar Parijs, groeide op in een probleemwijk en belandde al snel in de kleine criminaliteit. Tot hij op een dag persoonlijk verzorger werd van de steenrijke Philippe Pozzo di Borgo, die door een ongeluk bijna geheel verlamd is geraakt.

20 mei, 17.00 uur, Amsterdam. ketelhuis.nl

The Amsterdam Trail

De Amsterdam Trail is een manifestatie gehouden in en rond het Spiegelkwartier in Amsterdam. In dit weekend openen galeries gespecialiseerd in etnografica en Aziatica hun deuren. Het is bekend dat kunstenaars zoals Picasso, Appel en Man Ray zich hebben laten inspireren door etnografica, maar ook hedendaagse kunstenaars kijken naar de traditionele, vaak rituele objecten uit Afrika, Oceanië, Azië en Zuid-Amerika. Naast schilden van de Asmat, tangka’s uit Tibet, aardewerk uit Peru en maskers uit Afrika zijn op The Amsterdam Trail ook werken van bekende hedendaagse kunstenaars te zien.

19 en 20 mei, Amsterdam. amsterdamtrail.nl

De geest moet waaien

Het festival voor het gesproken woord De geest moet waaien moet voor een frisse wind door Arnhem zorgen. Namen als Gerbrand Bakker, Andy van der Meijde, K. Schippers, Peter Verhelst, Ester Naomi Perquin, Özcan Akyol, Taarten van Abel, Jannah Loontjens en Lieke Marsman staan naast een groot aantal jonge artiesten. Zij brengen in verschillende samenstellingen en diverse programma’s een ode aan het gesproken woord, naar de geest van Johnny ‘The Selfkicker’ van Doorn.

23 t/m 26 mei, Arnhem. wintertuin.nl/festivals/de-geest-moet-waaien