Brunel past jaarcijfers aan na fraude

Een medewerker van detacheringsbedrijf Brunel in Houston die foute cijfers rapporteerde heeft in totaal 350.000 dollar verduisterd. Dat blijkt uit onderzoek dat Brunel en KPMG uitvoerden naar aanleiding van signalen over boekhoudkundige onregelmatigheden.

Gisteren maakte Brunel bekend dat de jaarcijfers over 2011 en 2012 als gevolg van het onderzoek worden aangepast. Het bedrijfsresultaat over 2011 is met 3,5 miljoen naar beneden bijgesteld naar 61,7 miljoen. Over 2012 wordt 1,8 miljoen euro van het bedrijfsresultaat van 69,9 miljoen afgehaald.

Dat de medewerker in Amerika foute cijfers rapporteerde werd na anderhalf jaar ontdekt. Toen dat in maart bekend werd daalde de koers van Brunel met ruim 15 procent en stapte financieel topman Rob van der Hoek op.

Topman Jan Arie van Barneveld zegt „enorm opgelucht” te zijn vanwege de beperkte omvang van de de fraude. Brunel is nu „meer dan ooit bewust van het belang van goede controles”.