Zes leerlingen gewond na ongeluk op defensieterrein - val van drie meter

Zes leerlingen van ROC Rijn IJssel zijn vandaag gewond geraakt toen ze tijdens een oefening op een terrein van defensie in Arnhem van een vier meter hoge balustrade vielen. Ze liepen hoofd- en nekverwondingen op, zei een woordvoerder van de marechaussee tegen persbureau Novum.

Zes leerlingen van ROC Rijn IJssel zijn vandaag gewond geraakt toen ze tijdens een oefening op een terrein van defensie in Arnhem van een drie meter hoge balustrade vielen. Ze liepen hoofd- en nekverwondingen op, zei een woordvoerder van de marechaussee tegen persbureau Novum.

Medewerkers van een gevangenis in Arnhem oefenden jaarlijks met leerlingen van een ROC, schrijft Omroep Gelderland online. Even na het middaguur kwamen ze op het terrein aan de Koningsweg ten val. De leerlingen stonden op een dak. De reling brak af, waarop zij vielen.

Drie leerlingen zijn ernstig gewond naar het Radboud in Nijmegen vervoerd. De anderen zijn naar het Rijnstate in Arnhem gebracht.

Het ongeluk gebeurde tijdens een oefening van de penitentiaire inrichting in Zutphen, waarbij de leerlingen werden ingezet. De leerlingen volgen een opleiding tot beveiliger. Omroep Gelderland meldt dat volgens een broer en een vader van één van de leerlingen de oefening met ME’ers uit de hand zou zijn gelopen. De leerlingen zouden in een hoekje zijn geduwd, waardoor de reling brak en zij naar beneden vielen. Dit verhaal is nog niet officieel bevestigd.

Radioverslag van Omroep Gelderland:

    • Niels Posthumus