Website // Te droog, te niche

None

Das Kapital, daskapital.nl **

Doorhalingen, termen als ‘aluhoedjes’, *verzuchtingen* en lullige plaatjes. GeenStijl? Nee, het is Das Kapital, een afsplitsing van GeenStijl over financieel-economische onderwerpen en wat technologie. (Ja, dat vinden wij ook een vreemde combinatie.) Niet zo grappig geschreven als GeenStijl, wel zo voorspelbaar, ook al is de site pas sinds maart bezig. Een krant schrijft iets over bankiers, dan snappen ze er niks van. Politici komen met een plan, dan zijn het domme types die er ook al niks van begrijpen. Iedereen is dom, alles is stom en volgende maand gaan we eraan, anders de maand daarna wel. Er is wel degelijk behoefte aan een variant op het gortdroge financieel-economische nieuws, maar Das Kapital is vooralsnog te droog, te niche, te voorspelbaar en heeft nog geen impact gehad.