Waar ben ik nú weer? Geoguessr is een virtuele dropping in Street View

Opeens sta je op een autoweg, ergens. Links en rechts asfalt. Voor je het dak van een huis en bomen die aan Zuid-Amerika doen denken. Maar ís het ook Zuid-Amerika? En waar dan precies? Met GeoGuessr wordt je virtueel ergens ter wereld ‘gedropt’ en mag je zelf uitzoeken waar je bent.

Het internetspelletje maakt gebruikt van Google Street View en heeft al vele fanatieke deelnemers, die door het landschap klikken op zoek naar een straatnaambordje of een hotel met de plaatsnaam erin. Waar is deze plek? Dat is de vraag die punten oplevert als hij goed beantwoord wordt.

Je wordt in totaal vijf keer ergens ‘gedropt’. Na elke zoektocht kun je een plek op de wereldkaart aanwijzen en krijg je punten voor hoe dicht je bij de daadwerkelijke locatie was. Dat is soms simpel en soms erg ingewikkeld: als je in een bebouwd gebied komt, heb je al snel tekst in beeld, bijvoorbeeld op een bord, een winkel of op voertuigen. Maar je kunt dus ook ergens op de snelweg terechtkomen, waarna je eerst een heel stuk moet ‘lopen’ om iets van een aanwijzing tegen te komen.

Je vindt GeoGuessr hier. Net zoiets is Pursued, waar je binnen een paar minuten de naam van de stad waar je bent moet invullen op basis van een willekeurige Street View-locatie.

    • Peter Zantingh