Voor aanvang DWDD speelde QOTSA wél langer dan anderhalve minuut

Nee toch. Anderhalve minuut maar? Dat ook Queens of the Stone Age zich vanavond (min of meer) in het keurslijf van De Wereld Draait Door liet duwen, vonden velen maar niks. Zo’n legendarische band uitnodigen en ze dan zo kort laten spelen dat je het miste als je even was plassen. Gelukkig speelden ze vóór de uitzending wel een heel nummer.

Nee toch. Anderhalve minuut maar? Dat ook Queens of the Stone Age zich vanavond (min of meer) in het keurslijf van De Wereld Draait Door liet duwen, vonden velen maar niks. Zo’n legendarische band uitnodigen en ze dan zo kort laten spelen dat je het miste als je even was plassen. Gelukkig speelden ze vóór de uitzending wel een heel nummer.

Want hoewel elke band die in het programma speelt het bij een minuutje moet houden, waren de liefhebbers van het Amerikaanse vijftal (dat volgende maand ook op Pinkpop staat) er niet blij mee. Helemaal niet omdat de ‘voorbeschouwing’, met enkele fans, maar liefst acht minuten mocht duren.

Twitter avatar allHarm Harm Groustra In plaats van dit gezever had ‘Queens’ (hou op hoor) ook drie liedjes kunnen spelen #dwdd
Twitter avatar bartdvries Bart de Vries Queens of the Stone Age laten opdraven voor 90sec optreden. Alsof je God 1 vraag mag stellen en vraagt naar zijn favoriete kleur #DWDD
Twitter avatar JerryVermanen Jerry Vermanen Queens of the Stone Age, volgens @gjhoekman 1 minuut 26 seconde. En daarna drie kwartier Nick & Simon. Doet pijn. #dwdd


Dat de band zelf hun ‘My God Is The Sun’ liever ook niet in één minuut en 26 seconden had gepropt, lieten ze blijken door na afloop allemaal ostentatief naar de pols te kijken - alsof ze het maar vreemd vonden dat het zo snel al afgelopen was.

Voor aanvang van de uitzending liet DWDD de heren wel de tijd nemen voor een nummer, ‘If I Had a Tail’, en ook dat werd opgenomen.

Beide nummers zijn afkomstig van het nieuwe album van de band, Like Clockwork, dat begin volgende maand uitkomt.