Veel bruikbare tips over vermiste broertjes Zeist

De politie heeft circa 250 tips binnengekregen na de uitzending gisteravond van Opsporing Verzocht over de vermiste broertjes Julian (7) en Ruben (9) uit Zeist. Volgens een woordvoerder zitten daar „bruikbare aanwijzingen” tussen. De politie maakte in het televisieprogramma foto’s openbaar van kleding die de vader van de broertjes aanhad. De vader werd vorige week dinsdag gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat, waar hij zelfmoord pleegde. Van Ruben en Julian is sindsdien geen spoor.

Focus van het politieonderzoek ligt nog altijd op het samenstellen van een tijdlijn. De woordvoerder: „We zijn alle nieuwe, bruikbare tips als een gek in die tijdlijn aan het plaatsen.” Het is nog steeds onduidelijk waar de wegen tussen de broertjes en hun vader zich scheidden. Wel is bekend dat de vader vorige week maandagavond van zijn woonplaats Vleuten naar het Limburgse Neerbeek is gereden en daarna via de Rijnbrug bij Rhenen naar het Doornse Gat is gegaan. De politie zoekt beelden van (particuliere) beveiligingscamera’s waaruit afgeleid kan worden op welk deel van de route de jongens nog in de auto zaten. In totaal zijn bijna 2.000 tips binnengekomen over de zaak. De woordvoerder: „Daar zitten natuurlijk ook onbruikbare tips bij, maar de rechercheurs die betrokken zijn bij het onderzoek kunnen heel snel een schifting maken tussen ‘belangrijk’ en ‘niet belangrijk’.”

De politie maakte gistermiddag al bekend dat de vader een afscheidsbrief heeft geschreven. Daarin kondigt hij zijn zelfmoord aan, maar schrijft hij niets over zijn zoontjes. Mensen in zijn omgeving vertelde de vader dat hij op vakantie ging naar Luxemburg. Maandagavond laat heeft hij nog contact gehad met zijn nieuwe partner, om te vertellen dat hij met zijn zoons in een Limburgs motel was. In werkelijkheid was de vader toen nog in Neerbeek. Vrijwilligers willen vandaag rond Zeist opnieuw een zoekactie organiseren.