Te fris en regen

Tot en met het Pinksterweekeinde blijft het wisselvallig en te fris lenteweer. Normaal gesproken wordt het een graad of 18 halverwege de maand mei, maar daar komen we voorlopig niet aan. De zon heeft het ook moeilijk en er valt iedere dag wel wat regen of een paar buien.

Het onbestendige weer in onze contreien hebben we te danken aan lage drukgebieden met bijbehorende storingen die zich in onze omgeving ophouden. Vandaag trok er een depressie ten westen van ons langs via Engeland richting het centrale deel van de Noordzee. Intussen is er al weer een nieuwe onderweg die vanuit het Alpengebied via Duitsland morgen ons land bereikt. Tussen beide storingen in is het vanavond en een deel van de nacht even wat rustiger en op de meeste plaatsen droog.

Morgen raakt het al snel overal bewolkt en gaat het vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen regenen. In het Waddengebied schijnt ’s ochtends de zon eerst nog even. Veel wind staat er overigens niet. Met maxima rond 14 graden blijft het fris.

Ook vrijdag zijn er veel wolken en regent het van tijd tot tijd, het meest in de zuidelijke provincies. Het wordt maximaal 12 tot 15 graden, bij een zwakke tot matige westenwind.

De verwachting voor het weekeinde ziet er niet hoopvol uit. Het blijft vrij koel, nat en soms onstuimig. Pas vanaf Tweede Pinksterdag wordt het droger en wordt het met meer zon iets warmer.