Smakelijke lunch voor een hoge prijs Reacties

Sfeer

Het beroemde ING House, beter bekend als ‘de schoen’, is niet langer het hoofdkantoor van de bank. Dat zit nu in Amsterdam Zuid-Oost. Misschien verklaart dit de serene sfeer: in de lobby treffen we vijf bomen, een orchidee en een balie met drie receptionistes – verder niemand. De kantine is op de zesde etage, waar blijkt dat er wel degelijk allerlei mensen werken. En lunchen.

Wij kiezen een ‘forrest fruit’-smoothie, de salade van de dag (zalm en biet) en een panini – dat betekent hier: warm broodje – met mozzarella. Allemaal smakelijk, maar de prijs is hoger dan we ooit in deze rubriek hebben meegemaakt: 10,30 euro. Facility manager Stephanie Braun: „ING heeft de lunch van zijn werknemers lang gesubsidieerd; dat kan niet meer. Cateraar Sodexo moet nu commercieel cateren. Maar behalve een luxe- is er ook een basisassortiment met losse boterhammen en beleg, voor 1,50 euro.”

Reacties

We treffen twee werkneemsters achter een bord bami: de Slowaakse Antonia, vendor manager, en de Poolse Aneta, business management officer. Lekker, oordeelt Aneta. Ze vindt de prijzen voor broodjes hier hoog, maar de warme maaltijden zijn wel betaalbaar. Haar collega haalt haar schouders op: „Vergeleken met Slowakije vind ik alles duur.” Een tafeltje verder zit Joeri, webconsultant. „Schrijf dit op: de koelkast met flesjes water is volstrekt onlogisch hier. Het is onmogelijk het deurtje te openen als je een dienblad bij je hebt.” Taylor, een Amerikaanse expat, heeft liever kraanwater. „Dat is mijn enige klacht, dat je daarvoor naar de wc moet. Verder is het allemaal lekker en is er voor elk budget wat te krijgen.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers