Schoenen van 200 euro vind ik te duur

Verdienen & uitgevenPeter van den Reijen (47) is senior consultant bij Badenoch & Clark Hij heeft een latrelatie en woont in een koophuis Daar wonen de helft van de tijd ook zijn twee zoons (15 en 13 jaar)

Het huishoudboekje van Peter van den Reijen. Foto: Peter de Krom

In

‘Na twintig jaar bij ABN AMRO wilde ik een nieuwe uitdaging. Vijf jaar terug ben ik daarom bij Badenoch & Clark gaan werken, waar ik bij verschillende bedrijven in de finance-sector wordt ingezet. Grappig genoeg stuurden zij me weer naar ABN AMRO, daar zit ik nu. Het voelt als een warm bad, maar het kriebelt ook: ik zou toch weer eens elders willen kijken. Maar de markt is heel dun, je mag blij zijn dat je op een opdracht zit. Verder werk ik als spinninginstructeur. Ik houd daar geen geld aan over, wel veel plezier.

„Ik ben opgeleid tot bibliothecaris en documentalist. Daar was geen werk in, dus nam ik een administratief baantje bij ABN AMRO. Van daaruit ben ik opgeklommen, door in deeltijd de heao-opleiding business control te doen en door te groeien naar een seniorfunctie. Nog steeds heb ik er profijt van dat ik de uitvoerende kant van de bank ken, ik heb met mijn poten in de klei gestaan.

„Omdat de markt er slecht voor staat, heb ik al twee jaar geen salarisverhoging gehad. Dat vind ik reëel; een bedrijf moet een goede balans hebben tussen inkomsten en uitgaven. En ik voel me rijk met dit salaris, ik kan er goed van leven.

„Of ik hier wél tot mijn pensioen wil werken? Goeie vraag. Ik denk weleens: wat zou ik doen met een miljoen? Als ik de loterij win, stop ik wellicht met dit werk en ga ik kleinschalige projecten doen in een derdewereldland, om mijn projectmanagementvaardigheden uit te nutten en iets anders toe te voegen aan de wereld. Of alleen nog in de sport werken, dat lijkt me ook wel wat.”

    • Cecille Elffers