‘Nederlander op Kreta vast voor neersteken Russische jongen van 12’

Het strand van badplaats Chernossissos op Kreta. Foto ANP/ Ilvy Njiokiktjien

Een 20-jarige Nederlandse man zit op het Griekse eiland Kreta vast, omdat hij ervan verdacht zou worden een 12-jarige Russische jongen te hebben neergestoken in het hotel waar hij werkte. De jongen heeft ernstige verwondingen overgehouden aan de steekpartij.

Dat melden Griekse autoriteiten volgens persbureau AP. De jongen zou op vakantie zijn geweest op het eiland en verbleef in het hotel in Heraklion waar de Nederlander werkte. Een politiewoordvoerder op het eiland zei dat het hotel gistermiddag activiteiten voor kinderen organiseerde. Hierna had de jongen aangegeven dat zijn laptop en mobiele telefoon weg waren. Vannacht werd hij gewond aangetroffen. Hij ligt sinds vanochtend in een ziekenhuis in Athene.

Griekse media melden volgens de NOS dat de Nederlander meteen bekende. Diezelfde media melden dat de Russische jongen niet 12, maar 11 is.

De NOS meldt dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het bericht nog niet kon bevestigen.

    • Frank Huiskamp