Leer beleggen zonder risico

De app //

BeursspeliPhone en Android, gratis ****

Wie graag eens zijn of haar eerste stappen zet op de beurs, maar huiverig is daar geld mee te verliezen, kan terecht bij het Beursspel, een initiatief van ING en RTLZ. Je krijgt daarbij een fictief bedrag van 100.000 euro waarmee je aandelen kunt ‘kopen’. Het spel is nu een paar weken bezig, heeft ruim tienduizend deelnemers en eindigt over een maandje, op 14 juni. Dan worden ook de prijzen verdeeld.

Nadat je een account hebt aangemaakt, kom je terecht op je dashboard. Hier zie je hoeveel geld je hebt en hoe je aandelen het doen. Ook wordt getoond wat je positie is in het algemeen klassement. Eventueel kun je een subklassement beginnen met vrienden.

Hulp voor de beginner is er genoeg: onder het menuonderdeel ‘informatie’ vind je onder meer een masterclass over beleggingsstrategieën en een uitleg wat aandelen, trackers en opties precies zijn.

Om echt vertrouwd te raken met hoe het er op de beursvloer aan toe gaat, zul je het Beursspel fanatiek moeten spelen. Kies niet zomaar wat aandelen, maar lees je in, volg het economische nieuws en raadpleeg analisten. Zo ontdek je hoe het werkt en of het je ligt – zonder écht risico te lopen.

    • Peter Zantingh