Informatief Brain Doping

An undated image of the human brain taken through scanning technology. The scan shows a person responding to a visual scene, with the imaging technology measuring increases in blood flow to a certain region of the brain. Neuroscientists use functional magnetic resonance imaging techniques - in which a person's head is put in a machine like a giant magnet - to gaze deep within the brain to view neural regions that monitor behavior and regulate emotions. REUTERS/Sage Center for the Study of the Mind, University of California, Santa Barbara/Handout/Files To match Analysis HEALTH-NEUROSCIENCE/ (UNITED STATES - Tags: HEALTH SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS REUTERS

Canvas, 18.37

‘Bigger, Better, Faster, More - Brain Doping’, luidt de volledige titel van deze Duitse documentaire uit 2011. Omdat mensenhersens niet optimaal presteren, proberen neurowetenschappers manieren te ontdekken om meer hersenactiviteit op te wekken. Zo wordt er onder meer geëxperimenteerd met het toedienen van geneesmiddelen als Ritalin en Modafinil. Deze onderzoeken stuiten in medische en andere wetenschappelijke kringen ook op weerstand.