Ik begin liever weer aan iets nieuws

„Als kind droomde ik er al van om eigen baas te worden. Toen dacht ik nog aan een eigen bloemenstalletje, inmiddels heb ik een succesvolle eigen zaak als interim op het gebied van financiën. Ik vind die zelfstandigheid prettig, het is interessant om zo in verschillende keukens te mogen kijken en het verdient ook veel beter dan een vaste baan.

„Ik denk in geld. Tijdens mijn werk als controller, hoofd financiën of procesmanager gaat het altijd over hoe de geldstromen lopen en hoe het met minder geld kan. Ook in mijn privéleven betrap ik mezelf er wel eens op direct aan geld te denken. Toen mijn broer bijvoorbeeld aankondigde te gaan scheiden, was mijn eerste reactie: ‘Dat gaat je geld kosten’.

„De afgelopen drie maanden was ik verantwoordelijk voor de huurverhogingen in Rijswijk. Een uitdagende opdracht, want de verhoging was voor het eerst inkomensafhankelijk en je hebt verschillende soorten huurders waar je rekening mee moet houden. Daar kwam veel rekenwerk bij kijken, maar tegelijkertijd moet je óók goed weten hoe de nieuwe wet over huurverhoging in elkaar steekt.

„Ik vind het leuk zo’n specifiek doel te hebben en het project tot een goed einde te brengen. Vaak word ik na een opdracht gevraagd om te blijven, maar liever begin ik weer aan iets nieuws. Dat moment is nu aangebroken. Omdat ik ooit begonnen ben in de woningbouw is dat inmiddels mijn expertise. Ik ken de specifieke software en de bedrijfscultuur van die sector door en door en voel me er thuis.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Mark Put? Mail naar werk@nrc.nl

    • Adinda Akkermans