Hopeloos verdwalen

Spelen // GEOGUESSR GEOGUESSR.COM Gratis

Met Google Maps zijn we niet meer gewend aan verdwalen. Toch is dat het startpunt van het gratis online spelletje GeoGuessr. Je wordt ergens ter wereld in Google Streetview gedropt en moet uitvinden waar je bent. Hoe dichter je bij de plek zit, hoe meer punten je krijgt. Soms heb je mazzel en sta je met je neus voor een hotel met de naam van de stad erop. Vaker moet je het doen met de teksten op een winkeltje of een straatnaambordje. Of je bent middenin helemaal nergens geland en moet kilometers over een dirtroad ‘rijden’ om een hint tegen te komen. Wie snel het verschil ziet tussen Spaans en Portugees, Chinees en Japans en tussen Pools en Tsjechisch heeft een voordeel. Helaas kun je nergens je score opslaan om die makkelijker te vergelijken met je vrienden. Dat zou het nóg verslavender maken.