‘Dreigvideo YouTube heeft niets te maken met moord op Wiels’

Wiels vorig jaar op Curaçao nadat hij met zijn partij Pueblo Soberano de verkiezingen had gewonnen. Foto ANP / Michael Kooren

De twee broers die op Curaçao verdacht worden van de moord op Helmin Wiels blijven ontkennen iets met de moordaanslag te maken te hebben. Ook heeft de dreigvideo die zij plaatsten op internet niets te maken hebben met de zaak. Dat zegt hun advocaat Alicia Blonk.

Helmin Wiels werd zondag 5 mei vermoord op een strand ten zuidoosten van Willemstad. Kort daarna verscheen er een video op YouTube, waarin de makers aankondigden dat de moord op Wiels de eerste van een reeks zou zijn. Nadat duidelijk werd wie de video gemaakt had, meldden de broers zich op het politiebureau. Daar werden ze direct aangehouden.

Bekijk hier de dreigvideo:

Volgens advocaat Blonk hebben de twee broers zichzelf niet aangegeven, zoals door de politie is gemeld. Haar cliënten kwamen naar het bureau om opheldering te geven, nadat duidelijk werd dat zij de makers van de video waren, aldus de advocaat tegenover persbureau Novum.

Het filmpje op YouTube heeft volgens Blonk niets met de moord op Wiels te maken en is ook niet bedoeld als bedreiging. Ze wil echter niet zeggen wat wel het motief is van haar cliënten om de video te maken en te plaatsen op internet.

    • Pim van den Dool