Opinie

    • Ik

Doorschakelspel

Ik wil iets van mijn overheid en met frisse moed begin ik aan het telefonisch doorschakelspel van het stadsdeel. In mijn huis klinkt muziek uit de Sahara via het radiostation Radio Dzair. Tijdens het doorverbinden luister ik er vol overgave naar. Bij de derde schakeling wordt het stil op de lijn. Mijn huis wordt overspoeld

Ik wil iets van mijn overheid en met frisse moed begin ik aan het telefonisch doorschakelspel van het stadsdeel. In mijn huis klinkt muziek uit de Sahara via het radiostation Radio Dzair. Tijdens het doorverbinden luister ik er vol overgave naar. Bij de derde schakeling wordt het stil op de lijn. Mijn huis wordt overspoeld door zingende gitaren. Ik hoor zacht ruisen in de telefoon en wacht. Dan merk ik dat het een ademhaling is waar ik naar luister, rustig en diep. Er zit iemand net zo te luisteren als ik. Na een poos vraag ik wie daar is en hoor een Marokkaanse stem opschrikken die zegt dat ze iemand anders zal vragen voor mijn kwestie.

Sjoerd B.Bartlema

    • Ik