De trailer: Captain Phillips

None

**** In een enquête van Reader’s Digest kwam Tom Hanks vorige week naar voren als persoon in wie Amerikanen het meeste vertrouwen hebben. De held van Forrest Gump, Apollo 13, Saving Private Ryan en Philadelphia eindigde voor Sandra Bullock en Meryl Streep. Obama staat op plaats 65. Hanks speelt de titelrol in Captain Phillips, de nieuwe film van Paul Greengrass. Hij is de kapitein van een Amerikaans vrachtschip dat wordt aangevallen door Somalische piraten. Als hij en zijn bemanning gegijzeld worden, doet hij alles om zijn bemanning te redden. Het is de verfilming van een waargebeurd verhaal dat door de echte kapitein Phillips te boek werd gesteld in A Captain’s Duty. Aan de trailer te zien weer gefilmd in Greengrass’ herkenbare stijl, met beweeglijke camera en kinetische montage. Verwacht: 21 november. (AW)