De modelijn van kunstenaar Lucy McKenzie is even in Amsterdam

De Schotse Lucy McKenzie (1977)  is vooral bekend als beeldend kunstenaaar; haar installatie  ‘Something They Have To Live With’ is tot begin september  te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam. McKenzie is ook modeontwerper. Samen met Beca Lipscombe heeft  ze Atelier E.B. opgericht, een modelabel waarvan de collecties uitsluitend worden verkocht in tijdelijke winkels. De

De Schotse Lucy McKenzie (1977)  is vooral bekend als beeldend kunstenaaar; haar installatie  ‘Something They Have To Live With’ is tot begin september  te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

McKenzie is ook modeontwerper. Samen met Beca Lipscombe heeft  ze Atelier E.B. opgericht, een modelabel waarvan de collecties uitsluitend worden verkocht in tijdelijke winkels. De kleren, voor mannen en voor vrouwen, worden gemaakt bij traditionele Schotse en Belgische bedrijven (de E in de naam staat voor Endinburgh, de B voor Bruxelles); McKenzie en Lipscombe hopen die zo een nieuwe impuls te geven.

De tweede collectie, Ost End Girls, hangt  tot en met zaterdag bij Magazijn in Amsterdam.

De collectie is klassiek en typisch Brits, met hier en daar een goeie knipoog: een schildersjak, dat bij voorkeur gedragen wordt met een kort rokje erover, een joggingpak van kasjmier,  kasjmieren en lamswollen truien in mooie tinten, poloshirts met Griekse ‘Versace’-motieven erop gedrukt (Libscombe is een fan van het Italiaanse modehuis), klassieke jassen, mooie sjaals, een schoudertas van stevig leer, sieraden.

”Wonderful”, zei Stedelijk Museum-directeur Ann Goldstein, die gisteren bij de opening van de pop-up store aanwezig was, herhaaldelijk.

De (najaars)kleren kunnen overigens niet meteen mee worden genomen: bestellingen kunnen over een half jaar opgehaald worden in het Stedelijk Museum.

Prijsindicatie: een lamswollen trui met rugdecolleté kost 132 euro, een 2-ply kasmier trui (“gemaakt in de fabriek waar ook Hermès de truien laat maken”, aldus McKenzie) met onder de col een uitsparing, zodat een korte ketting zichtbaar kan worden gedragen, 570 euro. De tas, een aanrader, 660 euro.

magazijn153.nl/ateliereb.com

Fotografie: JW Kaldenbach 

McKenzie, Lipscombe en Goldstein in Magazijn

 

Trui van Atelier E.B.