‘Als we chocoladegeweren hadden…’ - vicepresident VS schrijft naar 7-jarige

Terwijl Obama (tevergeefs) iets probeerde te doen aan de vrije beschikbaarheid van wapens in de Verenigde Staten, hield het wapengeweld ook de allerkleinsten in het land bezig. De zevenjarige Myles stuurde het Witte Huis een brief met daarin een idee: wat nou als geweren chocoladekogels hadden? Eergisteren kreeg het jongetje een verrassing: een handgeschreven antwoord van vicepresident Joe Biden.

Op deze foto, gegeven door lerares Jenny Aicher, staat de handgeschreven boodschap van vicepresident Biden.
Op deze foto, gegeven door lerares Jenny Aicher, staat de handgeschreven boodschap van vicepresident Biden. Foto AP/ Jenny Aicher

Terwijl Obama (tevergeefs) iets probeerde te doen aan de vrije beschikbaarheid van wapens in de Verenigde Staten, hield het wapengeweld ook de allerkleinsten in het land bezig. De zevenjarige Myles uit de staat Wisconsin stuurde het Witte Huis een brief met daarin een idee: wat nou als geweren chocoladekogels hadden? Niemand zou er dan gewond raken en niemand zou verdrietig zijn. Eergisteren kreeg het jongetje een verrassing: vicepresident Joe Biden had hem een handgeschreven antwoord gestuurd.

Dit is wat er op de notitie stond, die Myles kreeg:

“Beste Myles, het spijt me dat het zo lang duurde voordat ik je brief beantwoordde. Ik vind je idee erg goed. Als we geweren hadden die chocolade zouden schieten, dan zou ons land niet alleen veiliger zijn, maar ook gelukkiger. Mensen houden van chocolade. Je bent een brave jongen.”

Myles schreef de brief maanden geleden aan Biden, president Obama en afgevaardigde Gwen Moore na de schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in Newtown. Hij kwam met het idee tijdens een lunch met een van de leraressen, die op school helpt bij het lezen. Die zei tegenover plaatselijke krant Green Bay Press Gazette dat ze “bijna weer zou gaan huilen, want hij was zo inzichtelijk”. Moore had al eerder een antwoord gestuurd aan Myles, maar dat was een veel formelere brief met een handtekening.

Myles’ lerares Jenny Aicher verwachtte weer een standaardbrief, maar werd prettig verrast. Een “stralende” Myles maakte volgens haar meteen kopietjes om ze uit te delen aan familieleden, vrienden en klasgenoten. Terwijl hij dat deed, zou hij tegen een klasgenootje hebben gezegd: “wist je dat ik nu beroemd ga worden?”