Visvangst voor de deur

Eten & Slapen

Echt goede restaurants bevinden zich niet altijd op loop- of fietsafstand. En een zorgvuldig bereid diner zonder alcohol, doet ook zo af aan de dis. Gelukkig bieden restaurants steeds vaker comfortabel onderdak voor de nacht.

DE KROMME WATERGANG // SLIJKPLAAT, ZEELAND MENU: € 52 VOOR 3 GANGEN ETEN&SLAPEN: VANAF € 157 EURO P.P. Signature dish: Oosterscheldekreeft met kruiden en aubergine, krommewatergang.nl

In het Zeeuwse gehucht waar De Kromme Watergang zich bevindt, heeft chef Edwin Vinke al twee Michelin-sterren bij elkaar gekookt. Dat doet hij voornamelijk met streekgebonden ingrediënten. Hier geen zalm en tonijn op het menu; wel alles wat er voor de deur wordt gevangen, variërend van tarbot tot langoustines en Bressiaanse garnaaltjes. En aangezien er zonder boter en room wordt gekookt, zijn tien gangen zelfs goed te doen. Er zijn twee strakke suites met polderuitzicht, en een appartement met drie slaapkamers in vissersplaats Breskens.