Verrassend Texels zuiglam

Eten & Slapen

Echt goede restaurants bevinden zich niet altijd op loop- of fietsafstand. En een zorgvuldig bereid diner zonder alcohol, doet ook zo af aan de dis. Gelukkig bieden restaurants steeds vaker comfortabel onderdak voor de nacht.

BIJ JEF // DEN HOORN, TEXEL MENU: € 75 EURO VOOR 4 GANGEN ETEN&SLAPEN: VANAF € 160 P.P. Signature dish: Waddenzeegarnalen met Zeeuwse oesters, bijjef.nl

In een lieflijk Texels straatje worden je in een loeistrak interieur meesterlijke creaties voorgeschoteld. En dat terwijl de keuken sinds 2009 met een Michelinster wordt bekroond. Chef Jef Schuur kookt met wat er aan wal wordt gebracht en hij doet verrassende dingen met het Texelse zuiglam. De veelal lichte gerechten worden vergezeld van wijnen uitgekozen door Jefs vrouw Nadine, een prijswinnende vinoloog. Uitbuiken doe je in de lounge, of beter: in de state of the art suites met uitzicht over uitgestrekte velden.