Vegetarisch en design

Eten & Slapen

Echt goede restaurants bevinden zich niet altijd op loop- of fietsafstand. En een zorgvuldig bereid diner zonder alcohol, doet ook zo af aan de dis. Gelukkig bieden restaurants steeds vaker comfortabel onderdak voor de nacht.

KOP VAN HET LAND // DORDRECHT MENU: VANAF € 31,50 VOOR 3 GANGEN ETEN &SLAPEN: VANAF € 70,50 P.P. Signature dish: Krachtige bouillon van tomaat kopvanhetland. nl

Kop van het Land is een vegetarisch restaurant aan de rand van de Biesbosch dat zelfs verstokte vleeseters weet te pleasen. Chef Ewout Faase (zelf geen vegetariër) maakt gerechten als tempura van avocado, huisgemaakte pasta met geroosterde knoflook en gegrilde groene asperges met pecorino. Er zijn vier gastenkamers, ingericht met veel natuurlijke materialen. Het interieur van het restaurant is eenvoudig met Gispen-stoeltjes en tafels gedekt met wit linnen. Door de vele ramen zie je langsvarende bootjes tegen een oer-Hollandse achtergrond van rietkragen en knotwilgen.