Van Lanschot schrapt nog eens 250 banen

De lobby van het hoofdkantoor van Van Lanschot Bankiers in Den Bosch.
De lobby van het hoofdkantoor van Van Lanschot Bankiers in Den Bosch. Foto NRC / Merlin Daleman

Van Lanschot Bankiers, de bank voor rijke particulieren, moet wederom ingrijpend reorganiseren. In 2013 en 2014 moeten in totaal 250 banen worden geschrapt, zo schrijft de bank vanochtend. In januari werd al bekend dat 200 tot 300 banen zouden verdwijnen, daar komt deze nieuwe reorganisatie bovenop.

Per jaar moet Van Lanschot nu zo’n zeventig miljoen euro gaan besparen, de vorige reorganisatie moest een besparing van zestig miljoen per jaar opleveren. De bank worstelt omdat overgenomen bedrijven minder waard bleken dan werd verwacht bij de aankoop.

De Brabantse bank en vermogensbeheerder richtte zich tot dusver op drie doelgroepen: vermogende particulieren, middelgrote (familie)bedrijven en institutionele beleggers. De bank gaat zich voortaan vooral richten op vermogensbeheer en stoppen met zakelijke kredietverlening.

    • Annemarie Coevert