stellingen

Bloeddruk en lichaamsvet in adolescentie en volwassenheid zijn belangrijke determinanten van arteriële stijfheid op volwassen leeftijd.

Roel J.J.M. van de Laar

Universiteit Maastricht

Muziektherapie wordt doorgaans één of twee keer in de week aangeboden aan mensen met dementie. Via de juiste inzet is muziek goed te integreren binnen dagelijkse zorginterventies, zodat meer mensen baat hebben bij muziek en muziektherapie.

Annemieke Vink

Rijksuniversiteit Groningen

Behalve het voorkomen van RSI biedt de trackbal nog een voordeel boven de conventionele muis: met een soepele armzwaai kan men de cursor in een fractie van een seconde van de ene naar de andere zijde van het beeldscherm bewegen, iets wat bij de muis tot lachwekkende situaties leidt.

F.J.G. van den Belt

Universiteit Utrecht