Sonja heeft een laan, Rijk krijgt een steeg

Het Mediapark in Hilversum krijgt straatnamen, genoemd naar televisiegrootheden. Dat hebben de gemeente Hilversum en Media Park Beheer gisteren bekendgemaakt. Tot nu toe had het bedrijventerrein, waar veel omroepen en facilitaire bedrijven zijn gevestigd, nog geen straatnamen.

De namen zijn bedacht door een commissie onder voorzitterschap van programmamaker Han Peekel, op verzoek van Media Park Beheer. De selectie werd gemaakt in overleg met de bewoners: de VPRO koos voor Wim T. Schippers, RTL voor Barend en Van Dorp.

De namen doen denken aan de tv-series van Wim T. Schippers van begin jaren tachtig, waarin namen voorkwamen als het Willy Dobbeplantsoen. Toen was dat nog absurde humor. Een van de gelukkigen, Henk van Dorp, zei gisteren op Radio 1: „Ik heb wel twee klapstoeltjes gekocht en op een mooie zomeravond ga ik op de Barend en Van Dorpboulevard zitten en naar het verkeer kijken, het lijkt me enig.”