Politie op zoek naar 19-jarige verdachte van schietpartij New Orleans

Bloedvlekken zijn met krijt omcirkeld op de plek waar het schietincident plaatsvond.
Bloedvlekken zijn met krijt omcirkeld op de plek waar het schietincident plaatsvond. Foto AFP

De politie in New Orleans is op zoek naar een 19-jarige man die wordt verdacht van de schietpartij van afgelopen zondag tijdens een Moederdagparade. Diverse mensen zouden hem geïdentificeerd hebben als Akein Scott, een bekende van de politie.

De politie laat hierbij weten dat er mogelijk meerdere schutters betrokken waren bij het incident, zo schrijft persbureau Reuters vannacht. Scott is geïdentificeerd op bewakingsbeelden die gisteren door de politie naar buiten zijn gebracht. “Het is tijd voor hem om zich bij ons aan te geven”, aldus de politie.

http://www.youtube.com/watch?v=Akp7b_ssG4s

Zondag liet de politie nog weten op zoek te zijn naar drie verdachten tussen de 18 en 22 jaar oud. Het ging waarschijnlijk niet om terrorisme, maar om ‘gewoon’ straatgeweld.

Bij de schietpartij raakte negentien mensen gewond, onder wie twee kinderen. Het incident gebeurde rond twee uur lokale tijd. Er deden ruim tweehonderd mensen mee aan de optocht toen er ineens schoten klonken. Een jongen en een meisje van beide tien jaar oud waren onder de negentien gewonden. De kinderen werden geschampt door de kogels en raakten niet ernstig gewond. Twee slachtoffers moesten worden geopereerd, maar geen van de gewonden is in levensgevaar en de meesten zijn weer ontslagen uit het ziekenhuis.

    • Annemarie Coevert