persstemmen over nieuwe Dan Brown

De eerste recensies van Inferno van Dan Brown stonden vandaag in Britse en Amerikaanse kranten.

„Gelukkig is er nog de speelsheid die de boeken van Dan Brown behoedt voor zwaarwichtigheid [...] Zijn uitgever zegt tegen hoofdpersoon Robert Langdon: ‘We hebben geen budget voor privéjets voor schrijvers van boeken over religieuze geschiedenis. Als jij Vijftig tinten van Iconografie wil schrijven, dan kunnen we erover praten’.

Weet u? Dan Brown heeft het al geschreven. En hoe [...]”

„Vertellingen lijken regelrecht overgeschreven uit een Fodor-reisgids als Langdon midden in een ontsnapping op leven en dood zich de geschiedenis van een brug herinnert […] Het is net alsof je een mysterie probeert op te lossen terwijl de koptelefoon van de audiotour langs je hoofd bengelt (Stap over dit lijk en druk 32 om meer te horen over de fluwelen doos met Dante’s masker uit het Palazzo Vecchio)”

„Het valt niet te ontkennen dat Browns grafieken van bevolkingsgroei zorgt voor angstig lezen – lezers die met Inferno zoeken naar een ontsnapping uit het dagelijks leven, zullen klagen dat Brown ze op de verkeerde manier op stang jaagt [...]

Uiteindelijk is Inferno Brown’s slechtste boek en voor een droevige doch nobele reden overstijgen zijn ambities verre zijn capaciteiten.”

„Het is makkelijk om te zien waarom een maniak een deel van de wereldbevolking wil opruimen, maar waarom doet hij dat op zo’n kinderachtige manier? Dat is al één ding dat nergens wordt uitgelegd in het boek.”