Ook zoektocht naar vermiste jongens in Doorn is tevergeefs

Een ploeg van vrijwilligers doorzoekt de Kaapse Bossen bij Doorn. Foto ANP/Jeroen Jumelet

Een nieuwe zoekactie door een groep van zo’n honderd mensen in de bossen bij Doorn naar de twee vermiste broertjes heeft geen spoor van de jongens opgeleverd na de tevens tevergeefse zoektocht in de visvijver in Geulle. Het bos is inmiddels zo goed als uitgekamd.

Het was voorlopig de laatste zoekactie in Doorn, waar de vader van de kinderen dinsdagochtend dood werd gevonden in een recreatiegebied. Hij had zelfmoord gepleegd. De route die hij hiervoor had afgelegd is door de politie gereconstrueerd.

Eerder doorzochten vrijwilligers al onder meer tevergeefs de omgeving van het Utrechtse Austerlitz en het Limburgse Beek. Vandaag wordt verder gezocht bij Zeist, waar de broers wonen die inmiddels ruim een week spoorloos zijn.

De politie heeft vooralsnog geen concrete aanwijzingen voor en concrete zoektocht, zo is gisteravond verklaard:

“Maar we hebben wel meer dan duizend tips gehad en ook het beeldmateriaal stroomt nog steeds binnen, dus daar richten we ons nu op.”

    • Annemarie Coevert