Ook leuk voor de vrijmibo

Eten & Slapen

Echt goede restaurants bevinden zich niet altijd op loop- of fietsafstand. En een zorgvuldig bereid diner zonder alcohol, doet ook zo af aan de dis. Gelukkig bieden restaurants steeds vaker comfortabel onderdak voor de nacht.

LUTE // OUDERKERK A/D AMSTEL MENU: € 55 VOOR 3 GANGEN ETEN&SLAPEN: VANAF € 155 P.P. Signature dish: Truffelrisotto met Lardo di Collonata en een kwartelei, lute.nu

In een voormalige kruitfabriek onder de rook van Amsterdam floreert Lute. Het restaurant opende in 2001, in 2005 kwamen er kamers bij. Chef-kok/eigenaar Peter Lute pakte het slim aan door rijzende ster Marcel Wanders in te schakelen voor de zeven luxe suites. Behalve voor de veelal Frans geïnspireerde keuken, komen mensen ook naar Lute om te drinken; de vrijmibo is populair bij de professionals van de Zuid-As.

    • Famke van Praag
    • Floor van Praag