Ook bij City afscheid van de trainer

Roberto Mancini’s Manchester City won vorig jaar in blessuretijd van de laatste competitiewedstrijd het kampioenschap, maar dit weekend ging de Engelse bekerfinale voor City in de dying seconds verloren tegen Wigan.

Het bleek voor de Italiaanse coach het laatste zetje richting uitgang na de tweede plek in de competitie – op ruime afstand van rivaal Manchester United – en de laatste plaats in de groepsfase van de Champions League, onder bijvoorbeeld Ajax. Exact een jaar nadat hij Manchester City naar de eerste Engelse landstitel in 44 jaar leidde is Mancini gisteren ontslagen door de steenrijke clubleiding.

Binnen een week zijn de twee Premier League-clubs uit Manchester zo hun hoofdtrainer kwijtgeraakt. Sir Alex Ferguson maakte vorige week bekend na 27 jaar te stoppen als coach van United. Mancini, oud-speler van met name Sampdoria en eerder trainer van Fiorentina, Lazio Roma en Internazionale, heeft het drieënhalf seizoen volgehouden bij de ambitieuze club van sjeik Mansour bin Zayed al-Nahyan.