Mississippi Burning

Mississippi Burning (1988) Pers: Gene Hackman, Willem Dafoe Dir: Alan Parker Ref: MIS045AJ Photo Credit: [ Orion / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Mississippi Burning (1988) Pers: Gene Hackman, Willem Dafoe Dir: Alan Parker Ref: MIS045AJ Photo Credit: [ Orion / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

film

BBC 1, 00.40

Beklemmende politieke thriller over racisme. Gene Hackman en Willem Dafoe excelleren als FBI-agenten die anno 1964 de moord van Ku Klux Klan-leden op drie mensenrechtenactivisten onderzoeken. De film is gebaseerd op de moord in 1964 op Michael Schwerner, James Chaney en Andrew Goodman. De drie werden in Philadelphia gearresteerd wegens te hard rijden en na hun vrijlating klemgereden en vermoord door leden van de Ku Klux Klan. Pas in 2005 werd de opdrachtgever van de moord veroordeeld, tot zestig jaar cel.