Kraak, scheur, blob

This picture taken on May 11, 2013 shows stinking white foam leaked from Wende Road spreading after the pavement cracked in Pukou District in Nanjing, east China's Jiangsu province. Residents doubted the construction of the subway nearby caused this, local media reported. CHINA OUT AFP PHOTO AFP

Over het algemeen komen er enkel in Aziatische B-films monsters uit de grond, maar zaterdagavond leek het de realiteit in de Chinese stad Nanjing. Rond 21.00 uur begon de Wende Baiyun-straat in de Oost-Chinese stad te kraken en te beven. Een scheurend geluid klonk door de straat en uit een grote spleet in het asfalt spoot een schuimige, witte substantie die zich met een radius van vijftig meter over het wegdek verspreidde. De geur was volgens de omstanders verschrikkelijk. De plaatselijke brandweer en politie zetten het gebied af en evacueerden de omwonenden. Zo plotsklaps als de substantie uit het wegdek opdoemde, verdween het nog diezelfde avond weer. Het schuim liep weg via de spleet, ook al bleef de geur nog lang hangen. Er is een onderzoek begonnen naar de aard van de substantie, maar tot nu toe is daar nog weinig over bekend. Vermoedelijk is de stof die door de omwonenden godzilla barf wordt genoemd, een giftige mix van chemische stoffen, afkomstig uit het riool, in combinatie met menselijke uitwerpselen.