kort

Zoektocht

Nog steeds geen spoor van Julian (7) en Ruben (9)

Geulle. - De zoektocht naar de twee vermiste broers heeft nog altijd niets opgeleverd. Ook duikers hebben niets gevonden in de visvijver in de Limburgse plaats Geulle. Dat heeft de politie gisteravond laten weten. De vijver werd met sonarapparatuur doorzocht. Twee onduidelijke plekken op de beelden zijn vervolgens door duikers onderzocht, maar er werd niets gevonden. De politie meldde voor de duikers het water ingingen al dat kans dat de zoekactie iets zou opleveren nihil was. Vandaag gaan vrijwilligers naar de jongens uit Zeist op zoek in het Utrechtse Doorn. De vader van de kinderen werd vorige week dood gevonden in die plaats. NRC

Techniek

Bedrijven gaan studie werknemers betalen

Amsterdam. - Techniekbedrijven gaan jaarlijks de opleiding van 1.000 techniekstudenten betalen. Op die manier hopen bedrijven zoals Philips meer technisch personeel op te leiden. Het is één van de afspraken uit het Techniekpact. Daarin hebben overheid, bedrijfsleven en onderwijs afspraken gemaakt om meer jongeren de technieksector in te krijgen. Volgens de organisaties dreigt er een groot tekort aan onder meer metaalbewerkers, installateurs en elektrotechnici. Op termijn zijn er volgens het Techniekpact jaarlijks 30.000 extra technici nodig. NRC

Fraude

Vervolging na fraude met scharreleieren

Amsterdam. - Twee directeuren van een eierbroederij en drie pluimveehouders worden vervolgd voor fraude met eieren. Volgens justitie zijn miljoenen eieren ten onrechte als scharreleieren of vrije uitloopeieren verkocht. Scharrel- en vrije uitloopeieren zijn duurder dan eieren van legbatterijkippen. Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachten met de fraude tonnen extra hebben verdiend. Volgens justitie liepen bij de pluimveehouders veel meer kippen rond dan is toegestaan om van scharreleieren of vrije uitloopeieren te mogen spreken. NOVUM