kort

This undated photo provided by the United Nations Food and Agriculture Organization (FAO) shows a plate with insects during an insect cuisine competition at an unknown location in Laos. The U.N. has new weapons to fight hunger, boost nutrition and reduce pollution, and they might be crawling or flying near you right now: edible insects. The Food and Agriculture Organization on Monday, May 13, 2013, hailed the likes of grasshoppers, ants and other members of the insect world as an underutilized food for people, livestock and pets. A 200-page report, released at a news conference at the U.N. agency's Rome headquarters, says 2 billion people worldwide already supplement their diets with insects, which are high in protein and minerals, and have environmental benefits. (AP Photo/Thomas Calame, FAO, ho)
This undated photo provided by the United Nations Food and Agriculture Organization (FAO) shows a plate with insects during an insect cuisine competition at an unknown location in Laos. The U.N. has new weapons to fight hunger, boost nutrition and reduce pollution, and they might be crawling or flying near you right now: edible insects. The Food and Agriculture Organization on Monday, May 13, 2013, hailed the likes of grasshoppers, ants and other members of the insect world as an underutilized food for people, livestock and pets. A 200-page report, released at a news conference at the U.N. agency's Rome headquarters, says 2 billion people worldwide already supplement their diets with insects, which are high in protein and minerals, and have environmental benefits. (AP Photo/Thomas Calame, FAO, ho)

Kenia

Olifantenbeschermers opgepakt met ivoor

Nairobi. - Twee olifantenbeschermers van een Keniaanse natuurorganisatie zijn opgepakt omdat zij ivoor uit het natuurpark probeerden weg te smokkelen. Dat heeft de woordvoerder van het Amboseli National Park gisteren gezegd. Het zou gaan om een moeder en een zoon die zijn gearresteerd, ze waren op dat moment in het bezit van zes slagtanden. De toenemende vraag naar ivoor vanuit Azië stimuleert de stroperij van Afrikaanse olifanten. AP

Insecten

FAO: we moeten meer insecten eten

New York. - In de strijd tegen honger en ondervoeding ligt volgens de Verenigde Naties een van de oplossingen binnen handbereik: eetbare insecten. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) wordt er veel te weinig gebruikgemaakt van sprinkhanen, mieren en andere insecten als bron van voedsel voor mensen, vee en huisdieren. In een rapport schrijft de FAO dat wereldwijd twee miljard mensen hun voeding al aanvullen met insecten. AP

Moederdag

VS: 19 gewonden na schietpartij

New Orleans. - Bij een optocht ter ere van Moederdag in de Amerikaanse stad New Orleans zijn zondag ten minste negentien mensen, onder wie twee kinderen van 10, gewond geraakt. De politie sprak gisteren van zeker één verdachte die er na de schietpartij vandoor ging. De politie heeft een beloning uitgeloofd voor informatie die leidt tot een arrestatie . AP

Videoclip

Astronaut covert Bowies ‘Space Oddity’

Amsterdam. - De Canadese astronaut Chris Hadfield vertrok gisteravond uit het ruimtestation. Hij vermaakt zijn fans sinds december met tweets, video’s en foto's uit de ruimte. Daar kwam als afscheid ook nog een videoclip bij, waarop hij David Bowies ‘Space Oddity’ zwevend opvoert. NRC

Bekijk de clip op nrch.nl/w8n