Geen Penoza, wel Overspel

Red Widow, de Amerikaanse remake van de Nederlandse KRO-serie Penoza, krijgt geen tweede seizoen. Dat heeft de zender ABC dit weekeinde bekendgemaakt. De serie trok 5 miljoen kijkers per aflevering, voor de zender niet genoeg om door te gaan. In Nederland kreeg de serie, met in de hoofdrol Monic Hendrickx als maffiaweduwe, wel een tweede seizoen, dat opnieuw succesvol was.

Tegelijkertijd heeft ABC inmiddels wel definitief toegezegd Betrayal, een remake van de Nederlandse serie Overspel, uit te gaan zenden. Eerder was al een pilot van de serie gemaakt.

De dramaserie over de vrouw van een officier van justitie die vreemdgaat met een advocaat van foute vastgoedtypes is voor de Amerikaanse markt bewerkt door David Zabel, die ook hoofdschrijver was van de serie ER. Patty Jenkins, regisseur van de film Monster, gaat Betrayal regisseren. De bekende acteur James Cromwell (Six Feet Under) zal de rol spelen die in in Nederland door Kees Prins wordt vertolkt.

In Nederland begint in het najaar een tweede seizoen van Overspel bij de VARA.