Even respijt

None

We maken momenteel een koele en wisselvallige fase door. Woensdag loopt de temperatuur hoger op, vooral in het oosten en noordoosten van het land. De grens met de koelere lucht ligt echter nabij of over ons land en daarom blijft het wisselvallig. Het lange pinksterweekeinde gaat wellicht kletsnat en koel van start.

Na een overwegend bewolkte maandag is ook dinsdag de zon een schaars goed. Onder invloed van een kleine, tot ontwikkeling komende storing die nadert vanuit het zuidwesten, gaat het op steeds meer plaatsen regenen. In de nacht naar woensdag blijft het regenen en daalt de temperatuur naar 8 à 9 graden bij een meest matige wind die draait naar zuidoost.

Het koufront van deze storing blijft woensdag boven onze omgeving hangen, waardoor het een meest bewolkte en regenachtige dag wordt. Aan de warme kant van de storing wordt het in het oosten en noordoosten nog 17 tot 20 graden. Het westen moet het met 13 of 14 graden doen.

Donderdag trekt de storing wat verder oostwaarts, waardoor het vooral in het oosten wat koeler wordt. In de koelere lucht wordt het wel droog en breekt de zon af en toe door.

Vrijdag komt boven de Alpen een storing tot ontwikkeling die noordwaarts trekt en hier op eerste Pinksterdag arriveert. Gevreesd moet worden dat het hierdoor zaterdag pijpenstelen gaat regenen, bij temperaturen tussen 13 en 16 graden.