Eurovisie Songfestival

The stage for the Eurovision Song Contest is revealed during a press call at the Malmo Arena in Malmo, Sweden, Thursday, May 2, 2013. The Eurovision Song Contest in Malmo, starts with the semifinal on May 14. (AP Photo/Scanpix, Drago Prvulovic) SWEDEN OUT
The stage for the Eurovision Song Contest is revealed during a press call at the Malmo Arena in Malmo, Sweden, Thursday, May 2, 2013. The Eurovision Song Contest in Malmo, starts with the semifinal on May 14. (AP Photo/Scanpix, Drago Prvulovic) SWEDEN OUT

amusement

Nederland 1, 21.00

Eerste halve finale van de 58ste editie van de liedjeswedstrijd. Dankzij de overwinning vorig jaar van de Zweedse Loreen (‘Euphoria’) vindt het festival dit jaar plaats in Malmö. Bij de zestien landen die vanavond aan bod komen zit ook Nederland, met het nummer ‘Birds’ van Anouk. Tien van de deelnemers zingen in deze competitie Engelse teksten. De Esten, Kroaten, Montenegrijnen, Moldaviërs, Grieks-Cyprioten en Serviërs doen het in hun moerstaal.