De halve finale van het Songfestival zit erop - kijk hier Anouks optreden terug

De Haagse Anouk gaat naar de finale van het songfestival. Haar liedje ‘Birds’ hoorde vanavond bij de beste tien inzendingen. 3,7 miljoen mensen zagen het gisteren op tv. Jij niet? Kijk hier haar optreden terug.

Anouk.
Anouk. Foto AP / Janerik Henriksson

De Haagse Anouk gaat naar de finale van het songfestival. Haar liedje ‘Birds’ hoorde vanavond bij de beste tien inzendingen. 3,7 miljoen mensen zagen het gisteren op tv. Jij niet? Kijk hier haar optreden terug.

Van de zestien deelnemers gingen er tien door naar de finale van zaterdag - de andere tien finalisten komen uit de tweede halve finale, die donderdag plaatsvindt.

NRC-muziekredacteur Amanda Kuyper is erbij en twittert:

Twitter avatar amandakuyper Amanda Kuyper Anouk zong om door een ringetje te halen zo mooi, en met veel meer emotie dan we bij repetities en voor vakjury zagen #esf13
Twitter avatar amandakuyper Amanda Kuyper Als Anouk door is, zit ze straks om half 12 bij persconferentie met de 9 anderen die naar finale zaterdag mogen #esf

Dit jaar was er aanzienlijk meer belangstelling voor de halve finale met Nederland dan vorig jaar. Toen bleven 2,1 miljoen Nederlanders thuis voor de zangkunsten van Joan Franka. Zij slaagde er in tegenstelling tot Anouk niet in een finaleplaats te bemachtigen.

Ook Op Weg naar het Songfestival, dat voorafgaand aan de halve finale werd uitgezonden, trok gisteravond veel kijkers. Voor de show bleven ruim 2,2 miljoen mensen thuis, het programma staat daarmee op de tweede plek in de kijkcijfertop. Het achtuurjournaal maakt de top drie compleet met bijna twee miljoen kijkers.

Morgenavond volgt de tweede halve finale van het Songfestival, daarna is duidelijk tegen wie Anouk het in de finale op moet nemen. De eindstrijd vindt zaterdagavond plaats. Nederland staat voor het eerst sinds 2004 weer in de finale.

    • Peter Zantingh